مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره عملکرد کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم، اظهار کرد: از ابتدای تشکیل کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تمامی اعضای کمیسیون بر این موضوع تاکید داشتند که باید به سمت ریشههای حل مسائل مردم رفت.
وی ادامه داد: تمامی اعضا معتقد بودند نظام مالیاتی کشور معیوب است و باید اصلاح شود که این خود یک ریشه محسوب میشود یعنی وقتی درآمد پایدار در کشور نباشد قطعا دچار کسری بودجه خواهید شد وقتی کسری بودجه وجود داشته باشد باید به سراغ استقراض از بانک مرکزی و تورم و ... بروید که این مورد در کمیسیون به صورت جد در حال پیگیری است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه کمیسیون در حال پیگیری اصلاح نظام بانکداری است، گفت: در بحث اصلاح نظام مالیاتی کمیسیون هم مالیات ارزش افزوده را بررسی کرد و هم مالیات بر خانههای خالی و CGT را و اکنون هم در کمیته کمیسیون اقتصادی PIT در حال بررسی است.
طغیانی با اشاره به گزارشهای نظارتی، تاکید کرد: چندین نوع تحقیق و تفحص در کمیسیون موجود است که یکی از آنها از بانکهای خصوصی است و چندین گزارش ۲۳۴ به کمیسیون ارجاع داده شده است که در حال پیگیری و رسیدگی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بیش از ۶۰ سوال در کمیسیون اقتصادی مطرح شده است که برخی از این سوالها نتیجه داشته و یا حتی به عنوان یادآوری برای وزرا عمل کرده است در این موضوع تا حدی هم از نظر عددی خوب عمل شده و هم بازخورد آن به خوبی بوده است.
وی گفت: نمیتوان گفت نمره کمیسیون بالاست، اما اقدامات کمیسیون در این چند ماه قابل قبول بوده است یعنی اینکه کمیسیون به صورت فشرده سه روز بر روی اصلاح بانکداری کار کرد تا بتواند قانونی بنویسد که استقلال و اقتدار بانک مرکزی برگردد یا اقدامات دیگری که در کمیسیون اتفاق افتاد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: از مردم هم وقتی پرسیده میشود یا نظر سنجی صورت میگیرد کارهایی که کمیسیون اقتصادی انجام داده است جزء نقاط سرآمد مجلس یازدهم بوده است یعنی مردم واقعا از اقدامات این کمیسیون راضی هستند.
طغیانی بیان کرد: تمام سعی و تلاش این است که در این چهار سال این اتفاقات مثبتی که در این مدت صورت گرفته است تداوم داشته باشد، اما این موضوع هم باید گفته شود که خود اعضای کمیسیون از این روند ناراضی هستند یعنی انتظار بیش از حد از خود و کمیسیون را دارند.
وی افزود: باید به این مورد اشاره کرد که دست کمیسیون باز نیست یعنی همه امکانات لازم در دسترس کمیسیون اقتصادی نیست و موضوع بعدی که باعث شده حرکت کمیسیون کند باشد صف طولانی طرحها و لوایح در صحن علنی است که اجازه مطرح شدن طرحهای کمیسیون به فوریت در صحن نمیدهد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یا برخی از موارد قوانین برگشت خورده باعث میشود حرکت کمیسیون کند به نظر بیاید مثلا قانون مالیات بر خانههای خالی بود که چندین بار بین مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت یا ارزش افزوده هم همین طورکه وقت کمیسیون را میگیرد، اما امیدوار هستیم بتوانیم عملکرد خوبی در مجلس یازدهم داشته باشیم.